domingo, 10 de febrero de 2008

DRET D'IMATGE

A la pàgina web que hem de fer per aquesta assignatura vull posar fotografies dels meus alumnes tocant la guitarra perquè ells les puguin descarregar, i he estat buscant informació per veure com estava el tema legal, aquí us poso l’article de la llei que parla de la protecció al menor.

Artículo 4. Derecho al honor, a la intimidad y a la propia imagen.
1,2…

3. Se considera intromisión ilegítima en el derecho al honor, a la intimidad personal y familiar y a la propia imagen del menor, cualquier utilización de su imagen o su nombre en los medios de comunicación que pueda implicar menoscabo de su honra o reputación, o que sea contraria a sus intereses incluso si consta el consentimiento del menor o de sus representantes legales.

4. Sin perjuicio de las acciones de las que sean titulares los representantes legales del menor,corresponde en todo caso al Ministerio Fiscal su ejercicio, que podrá actuar de oficio o ainstancia del propio menor o de cualquier persona interesada, física, jurídica o entidad pública.

5. Los padres o tutores y los poderes públicos respetarán estos derechos y los protegeránfrente a posibles ataques de terceros.

Jo entenc que per molt que tinguem autorització si ens volen buscar les pessigolles ho poden fer. Realment estem legalment protegits?
Crec que no hi haurà problema en que posi fotografies dels meus alumnes tocant la guitarra, perquè hi ha confiança amb les families, i perquè només em podrien dir alguna cosa si en un futur algú fa un mal ús d’aquestes imatges. Però com que he estat llegint tot això ja m’ho ha fet plantejar.
Vosaltres posarieu les fotografies? coneixeu algú que hagi tingut algun problema?

Bé aquí us deixo aquest vídeo, que diu alguns comentaris acertats, i d’altres que no tant, però reflexa bastant això que us vull dir.


3 comentarios:

Rosa Ten dijo...

Pel que fa a la teva pregunta Sara, després de reflexionar i veure com están les coses, no penjaria cap foto sense cap autorització de les respectives famílies. Hem arribat a un punt tan extremat en el qual, per seguretat, no es pot ni fer una foto a un alumne.

El vídeo tracta un tema molt interessant. Internet és una eina per explorar el món com podria ser l'escola, els amics, viatjar, la família, etc. I per tant, l'hem de tenir en compte com un aspecte més dins l'àmbit educatiu. Hem d'ensenyar als nens a fer un bon ús d'aquesta eina i fer-los-hi veure des de una perspectiva positiva per al seu desenvolupament.

Rosa Ten Vallés

marta_reolid dijo...

Hola Sara!!
Crec que si les families et donen la seva autorització les pots penjar perfectament.

Janaina Minelli de Oliveira dijo...

Jo estic d'acord amb la Marta. Amb l'autorització jo també ho faria.