La setmana passada a l'assignatura d' Habilitats Fisicoesportives vam haver d'exposar el nostre treball sobre la transversalitat en el curriculum de primària. Un dels temes dels que vam parlar va ser la Coeducació. Buscant informació vaig trobar un video molt interessant que el vam poder visualitzar a classe i que considero que està molt bé per treball aquest tema amb els nostres futurs alumnes. Com no el vam enfocar des de l'àrea d'Educació Física penso que també us pot servir a la resta d'especialitats i per això he cregut oportú penjar-lo aquí.
Espero que us agradi!!!
8 comentarios:
La veritat que és un video molt interessant i que se li pot treure molt de suc a l'hora de treballar la coeducació a l'aula.
Moltes gràcies per compartir-lo!!!
M'ha agradat molt aquest video, es veu clarament com s'educa al nen i a la nena, torbo intersenat per treballar la cooeducació.
La veritat: és molt útil per treballar la coeducació a l'aula, i més avui en dia que estem al moment de canviar completament aquest tipus de situacions en relació a l'educació que es donen a casa. Per altra banda, la meva especialitat és Anglès, i estic d'acord en què pot funcionar a diverses àrees de l'educació. Es poden treballar molts aspectes relacionats amb el vídeo i l'Anglès. Gràcies per compartir-ho. Segur que ho utilitzo en algun curs, i segurament en varies ocasions per treballar aspectes diferents! Anabel
Hola, ¿alguien nos podría explicar un poco de que va la coeducación? Supongo que será algo relacionado a que las niñas aprendemos a auydar nuestras madres y los niños, pues a seguir el ejemplo de los padres... ¿va por ahí?
Saludos a tod@s
Janaina, la coeducació és una acció educadora, o sigui, una manera d’educar que intenta tractar a tothom per igual ja sigui una persona del gènere femení o masculí, amb la finalitat de crear una societat que no discrimini, i a la vegada que no estigui sotmesa a aquelles característiques que cada cultura determina com a identificadores i adequades per a cada sexe. Amb aquest vídeo, el que es demostra són uns estereotips típicament masculins i d'altres femenins. ELs mestres, com educadors, hem de treballar perquè això no segueixi així ja que la finalitat de la coeduació és promoure una educació que potenciï la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe. Espero que ara puguis entendre millor això de la coeducació.
Moltes gràcies, Gemma. Ara ho entenc millor.
Me ha parecido muy apropiado para enseñar a los niños en clases. Aunque pueda parecer exagerado, lo que se ve en el vídeo ocurre en muchos hogares. Hay que empezar a trabajar la coeducación en el aula y a reflexionar sobre el papel que desarrolla cada miembro de la familia en casa cuanto antes mejor. Así se evitarán situaciones como las del vídeo.
Quina passada de video!Sóc una estudiant de 3r de magisteri a la URV(primària) i jo mateixa m'he quedat de pedra al veure'l, imagineus el que pot arribar a sentir un nen petit al veure'l i adonar-se de la importància de que tots i totes som iguals i que no hem de crear falsos estereotips que perjudiquin aquesta COEDUCACIÓ tan buscada ara a les aules i en la vida quotidiana.
M'agradaria molt algun cop poder-lo passar a la meva classe i treballar aquest tema amb profunditat.
Marta Chertó
Publicar un comentario