martes, 12 de febrero de 2008

Escola Bressola

Ahir, a TV3, al Entre Línies van fer un reportatge de l'escola Bressola que el vaig trobar molt interessant i que desconeixia aquest tipus d'escoles. L'objectiu d'aquesta escola és que els nens i nenes parlin en català a tota hora, fins i tot els mestres estan a l'hora del pati amb ells per a que juguin i aprenguin a relacionar-se amb català. A més no segueixen el típic llibre que estem acostumats a veure a totes les escoles i la gran majoria dels mestres segueixen.
Bé, espero que us agradi i ho trobeu interessant.

http://www.tv3.cat/pprogrames/entrelinies/enlSeccio.jsp

lunes, 11 de febrero de 2008

Contracte d'una mestra el 1923??


Aquí us deixo un suposat contracte per a mestres del 1923. No se fins a quin punt és verídic aquest document, tot i així m'agradaria que opinéssiu sobre aquest tema.

domingo, 10 de febrero de 2008

DRET D'IMATGE

A la pàgina web que hem de fer per aquesta assignatura vull posar fotografies dels meus alumnes tocant la guitarra perquè ells les puguin descarregar, i he estat buscant informació per veure com estava el tema legal, aquí us poso l’article de la llei que parla de la protecció al menor.

Artículo 4. Derecho al honor, a la intimidad y a la propia imagen.
1,2…

3. Se considera intromisión ilegítima en el derecho al honor, a la intimidad personal y familiar y a la propia imagen del menor, cualquier utilización de su imagen o su nombre en los medios de comunicación que pueda implicar menoscabo de su honra o reputación, o que sea contraria a sus intereses incluso si consta el consentimiento del menor o de sus representantes legales.

4. Sin perjuicio de las acciones de las que sean titulares los representantes legales del menor,corresponde en todo caso al Ministerio Fiscal su ejercicio, que podrá actuar de oficio o ainstancia del propio menor o de cualquier persona interesada, física, jurídica o entidad pública.

5. Los padres o tutores y los poderes públicos respetarán estos derechos y los protegeránfrente a posibles ataques de terceros.

Jo entenc que per molt que tinguem autorització si ens volen buscar les pessigolles ho poden fer. Realment estem legalment protegits?
Crec que no hi haurà problema en que posi fotografies dels meus alumnes tocant la guitarra, perquè hi ha confiança amb les families, i perquè només em podrien dir alguna cosa si en un futur algú fa un mal ús d’aquestes imatges. Però com que he estat llegint tot això ja m’ho ha fet plantejar.
Vosaltres posarieu les fotografies? coneixeu algú que hagi tingut algun problema?

Bé aquí us deixo aquest vídeo, que diu alguns comentaris acertats, i d’altres que no tant, però reflexa bastant això que us vull dir.