martes, 11 de marzo de 2008

Videoconferència, per fer "teleeducació"

El otro dia por casualidad, encontré este pequeño articulo en el diario gratuito L'Hiperbòlic,( página 4 en Notícies Breus) que cogí de la facultad.
Lo venden muy bonito, y en parte creo que es una buena opción el uso de videoconferencias, ya que las personas que tengan que desplazarse a la universidad, ganan ese tiempo... pero que pensaís vosotros? estamos los alumnos preparados para hacer videoconferencias? Que haran los alumnos que no dispongan de ordenador o conexion a internet, o los que no tengan videocamaras?

VIDEOCONFERÈNCIA , PER FER " TELEEDUCACIÓ"
Estudis i professions com ara arquitectura, ciències i enginyeria demanen una gran qualitat i implicació en el desenvolupament tecnològic de les aplicacions més modernes. La UPC és un centre d'estudi i investigació que es pot considerar com un referent a nivell nacional i internacional. Per això, seguint aquesta dinàmica per generar coneixement i innovació ha anat fins una nova forma de comunicació i aprenentatge. Ha posat en marxa una eina que permetrà treballar a la xarxa amb grups separats físicament, reunions on serà possible intercanviar informació sense necessitat de desplaçaments o el professor que donarà classes, ampliant l'oferta educativa, en " aules interactives". Així, l'alumne podrà, sense ser-hi, preguntar al professor o participar activament a la classe.
És el món del futur, i ja el tenim aquí amb aquestes noves formes de formació que aposten per les aplicacions tecnològiques més trencadores. En aquest cas, es farà servir una de les Techno Trends, amb equips Tandberg990 i càmeres de documents Eye-View de Wolfvisión . Es podran fer reunions en sales mitjanes, i transmetre documents i imatges d'alta resolució en directe. Tot d'unes habitacions a unes altres situades a molts quilòmetres de distància.

L'HIPERBÒLIC
Març 2008

domingo, 9 de marzo de 2008

COMEDIA O REALIDAD?

Aquí os doy unos enlaces de unos vídeos muy críticos sobre la Educación Secundaria Obligatoria. Prestad atención a los comentarios de los protagonistas, porque aunque todo lo que hacen es comedia, es una buena crítica a la realidad en la que vivimos!Todo lo que dicen, lamentablemente, sucede. ¿Dónde iremos a parar?

http://www.youtube.com/watch?v=3mxGtZVN_sQ

http://www.youtube.com/watch?v=j46KoaPiBjE

http://www.youtube.com/watch?v=XyqkzFo3VfQ